Bröllopsfotografering blir till familjefotografering

För nästan exakt tre år sedan fotograferade jag Elisabeths och Johans bröllop och i dag fick jag träffa deras lilla Tomas! Vi träffades i ett område precis intill min studio och jag lovade att de skulle få några snabba smakprov så här direkt, trots att mina redigeringstimmar under sommaren annars är vikta åt en galen massa bröllopsbilder. Så, här är dom!

Malin och Gabriel på Högberga gård i lördags!

Visst prickade dom helt rätt dag för sitt försommarbröllop som hölls i lördags i Djursholm kapell! Resten av dagen var på sagolika Högberga gård på Lidingö och allt från morgon till sen natt var varmt, härligt, vackert och fullt av kärlek. Malin och Gabriel är nog på väg mot ännu varmare breddgrader nu och jag njuter av de känslor som sprider sig när jag börjat att gå igenom hela deras bildskörd. Det kommer att ta lite tid för de kommer att få en galen mängd bilder från deras bröllopsdag men här är några första. Ha en härlig bröllopsresa!

Ny kursomgång i Höganäs den 18 juni 2017!

Den 18 juni kl. 10:00 - 17:00 håller jag på begäran från en grupp fotografer min kurs i företagsekonomi, budgetarbete och prissättning i Höganäs. Det finns några platser kvar så vill du också få stenkoll på hur du sätter dina priser och jobbar med ditt företags budget så häng på!

Det spelar ingen roll om du arbetar som bröllopsfotograf, familjefotograf, gör kommersiella uppdrag eller en härlig mix av allt, grunderna för en företagsekonomiskt hållbar prismodell är densamma.

Vi kommer också att räkna på och prata om pensioner, semesterersättningar, skatter och annat smått och gott som man måste hålla koll på som egenföretagare. Även frågor kring att ha en enskild firma jämfört med aktiebolag kan tas upp på begäran.

Mer information om kursen finns här (Affärsutveckling för fotografer eller "Hur du prissätter så att du tjänar pengar") och din anmälan skickar du genom formuläret här!

Välkommen!

Ps. Tycker du att det är läskigt och jobbigt att prata ekonomi, företagsutveckling och sån't du inte har koll på? Ta med en vän som behöver det lika mycket som du ;-). Ds.

Eftersom alla inlägg behöver en bild lägger jag in en bild från en modefotografering för det svenska märket Pimpinette. Även ett inlägg om en dag med siffror behöver ju något bildmässigt att titta på.

Peter & Peppe - Love, love & love!

Vissa par känner man lite extra för och när Peter och Peppe bokade mig som bröllopsfotograf för sitt bröllop på Lidingö så fick jag direkt lite extra energi! Nu har det gått en tid och jag har äntligen fått hem deras 66 sidor tjocka och helt fantastiska bröllopsalbum. Hur det ser ut ser du in inlägget nedan och här visar jag några få av alla deras bröllopsbilder. Enjoy!

Unna er ett bröllopsalbum att vara stolt över!

I går eftermiddag fick jag tung leverans från en av mina albumleverantörer och visst direkt att det nu var dags för att få se det bröllopsalbum jag beställt åt ett av mina bröllopspar. Det såg i vanlig ordning fantastiskt ut och känslan att hålla ett lyxigt album i handen är något speciellt. Digitala bilder i all ära men det är så här man ska spara sina bröllopsbilder för framtiden!

I just det här fallet är det Peter och Peppe som har en efterlängtad leverans att se fram emot och jag är fortfarande glad över att jag fick vara deras bröllopsfotograf när de firade sin kärlek och gifte sig i Lidingö kyrka förra året!

Västkustbröllop i Smögen - något att drömma om!

Nu i dag har jag haft ett planeringsmöte med det brudpar som jag ska fotografera den 15 juli i år och det är så härligt att så sitta ned och prata om allt från förberedelserna på morgonen till festen långt efter midnatt. Att få fotografera hela bröllopsdagen är något alldeles särskilt och att ha en fotograf med hela tiden ger brudparet en fantastisk dokumentation av dagen. Det jag visar här från ett bröllop i Smögen i somras är bara en superliten del av alla de stunder, människor, skratt, roliga miner, tårar och glädje som finns med i bildleveransen, men visst ger redan de här bilderna en bra helhet av dagen! Ni som har era bröllop framför er - tänk till i förväg så ni inte missar chansen att få bilder ni kommer att känna med för många, många år framöver! Planerar du bröllop och inte ha bokat bröllopsfotograf ännu så hoppas jag att du hör av dig så att just vi kan sätta oss ned och planera kring er bröllopsdag!

Ett speciellt bröllop en sensommarkväll i Stockholm

Nu i februari när det är temperaturer under nollstrecket känns det långt till det där galet varma och sköna kvällsljuset som gör att hela kroppen är varm, mjuk och behaglig. Själv är jag ingen beundrare av vintern även om krispiga, soliga vinterdagar med snö också har charm. Så, då känns det skönt att kunna dela med mig av ett gäng riktigt varma bilder från förra sommaren. På bilderna ser ni ett par bosatt i Australien som kom hit och bokade mig för en separat bröllopsfotografering med bröllopsporträtt en solig kväll i september. Jag verkligen älskar den här serien! Det finns känsla, det finns en gudomligt vacker brud, hennamålningar och en mjukhet som spränger alla gränser!

I had the pleasure to photograph the wedding portraits of a lovely couple from Australia during their visit to Stockholm in September 2016. On a day like today, when it's chilly outside, I share with you the warmth of the summer sun, their happiness and love that shines through the pictures. I love these photographs and look forward to meeting so many new wedding couples in 2017!

Inte ordnat med julklapparna än?

Funderar du fortfarande på vad du ska ge i julklapp till din syster, din son med familj, dina föräldrar eller till svärmor? Fundera inte längre utan ge en gåva som du kan få tillbaka i form av bilder vars värde växer för varje år som går!

Som julspecial kan du köpa en valfri fotografering inne i studion här i Solna eller utomhus i närområdet. I julspecialen ingår en timmes bokad tid här hos mig och jag fotograferar ett kärlekspar, söta barn, livliga små galningar, en hel familj, din hund eller tre generationer under ca 30 min. Den bokade tiden samt framtagande av urvalsbilder ingår i priset och sedan sker köp av bilder enligt prislista (högupplöst digitalt eller som färdiga printar, i form av album eller fotoböcker). Självklart kan du även direkt köpa till ett bildpaket om du vill vara en extra generös jultomte!

Pris för julspecial/fotografering: 1 000 kr

Tillval speciellt för detta erbjudande
Högupplösta bilder: enstaka bild 500 kr/st, paketpris för 10 bilder 3 500 kr, samtliga bilder 5 000 kr
Fotoböcker: från 3 500 kr

Kontakta mig här för köp av presentkort!

Fotografering kan ske måndag - lördag (utan normalt helgtillägg) fram till och med den 30 april 2017. Därefter gäller presentkortet hela 2017, dock endast fotografering måndag - fredag eller mot ordinarie helgtillägg.
 

Först inuti magen, sedan var han här!

Tidigare i höstas så träffade jag en liten familj vid två tillfällen. Vid det första var dom två plus en mage men vid det andra så var dom tre! Självklart vill jag här passa på att visa vad fint det kan bli med två täta besök hit till mig i studion, om ni väntar en liten!

Affärs-/ekonomikurs för fotografer - 20 november!

Nu är det dags att anmäla sig till mitt nästa kurstillfälle i ekonomi för fotografer! Du som vill starta eget, precis har gjort det eller har hållit på ett par år men känner att du inte har stenkoll på vad som kommer in och hur du ska tänka vad gäller ekonomisk budgetering och siffermässiga mål - det är du som ska satsa en dag på att få koll över ditt företagande!

Läs mera om kursen på min informationssida och hör av dig om du har några frågor och när du vill boka din plats!